4.1.13

Κορυφή του παγόβουνου της κλεπτοκρατίας η λίστα Λαγκάρντ...


«Κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας» χαρακτηρίζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Επισημαίνοντας τις πολιτικές και τις ποινικές ευθύνες, για τις... μεν πρώτες λέει ότι ανήκουν «σε όλα τα στελέχη των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό», για τις δε ποινικές ζητεί διερεύνηση «εκεί όπου είναι προφανές πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να εντοπιστούν», βάζοντας στο κάδρο τον διάδοχο του Γ.Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αμέσως μετά το ταξίδι του στην Λατινική Αμερική, ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται ότι τον τελευταίο καιρό ό «κλίνει» προς το κέντρο ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι οι έννοιες Κέντρο, Δεξιά, Κεντροαριστερά «είναι λίγο σχετικές. Το θέμα είναι να δούμε το περιεχόμενο της πολιτικής».

Και συνεχίζει: «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά για μια μεγάλη σύγκρουση. Αυτή η σύγκρουση απαιτεί ριζοσπαστικές, θαρραλέες επιλογές, αλλά και προγραμματικό σχεδιασμό, σχέδιο για τα βήματα που θα ακολουθήσουμε στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Ακόμη στέλνει μήνυμα ότι «η εναλλγή στην κυβέρνηση με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλά μια συνηθισμένη εναλλαγή. Θα είναι αλλαγή καθεστώτος».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: