20.1.13

Δένδιας: Γνωρίζαμε από το Νοέμβριο για τρομοκρατικό χτύπημα...


Από τον περασμένο Νοέμβριο είχε πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην... "Καθημερινή της Κυριακής".



«Τα σημεία στα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει χτύπημα ήταν πολλά και διαφορετικά. Στην Ελλάδα το μοντέλο που έχει ακολουθηθεί είναι η φύλαξη στόχων, με ό,τι αυτό σημαίνει, και όχι η δημιουργία ενιαίου χώρου ασφαλείας», δηλώνει ο υπουργός.

Εξάλλου δεν παραλείπει να επαναλάβει την «καραμέλα» ότι «το ελληνικό κράτος είχε, εν μέρει, παραιτηθεί από την επιβολή της νομιμότητας σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρους, που εν δυνάμει συνιστούν "φυτώρια τρομοκρατών"» και στο ίδιο πλαίσιο ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση του έναντι των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακατάληψη δημοσίων κτηρίων, όπως η Βίλλα Αμαλία.

Αιχμές αφήνει ο υπουργός και για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (ένας 29χρονος και μία 25χρονη), κάνοντας λόγο για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος» που «επιλέγει να εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: