9.1.13

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία...

Μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές στη νοτιοανατολική Αυστραλία, με τη χώρα να παραμένει σε κλοιό καύσωνα - ρεκόρ. Για έξι συνεχείς ημέρες η μέση θερμοκρασία σε όλη την Αυστραλία είναι πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που δυσχεραίνει την...
καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Χιλιάδες πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά από τις σχετικές εντολές των αρχών.

Σύμφωνα με τον επίτροπο της αγροτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι σε εξέλιξη 140 πυρκαγιές από τις οποίες οι 40 βρίσκονται εκτός ελέγχου. «Δεν μπορείς να έχεις χειρότερη κατάσταση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταστροφή», δήλωσε ο Σέιν Φίτζμονς, καθώς η περιοχή είναι αντιμέτωπη με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες που φθάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ο κ. Φίτζμονς προειδοποίησε ότι ακόμη και αν υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες αυτό θα σημάνει μόνο μια μικρή ανάπαυλα, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να επανέλθει.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοούνται στο νησί της Τασμανίας χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι ή τραυματισμοί από τις πυρκαγιές.

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ περιόδευσε στις πυρόπληκτες περιοχές της Τασμανίας και υποσχέθηκε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Οι συνθήκες αυτές «ξύπνησαν» μνήμες από τις πυρκαγιές του 2009 στη Βικτώρια όταν πέθαναν 173 άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές ύψους 4,4 δισ. δολαρίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: