8.1.13

Με φόντο τις γερμανικές επενδύσεις συναντώνται Μέρκελ - Σαμαράς...


Η ελληνική γραφειοκρατία τροχοπέδη στην ανάπτυξη θα υποστηρίξει η καγκελάριος...
Η ενίσχυση της ελληνογερμανικής οικονομικής συνεργασίας με φόντο τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι στην κορυφή της ατζέντας του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά που συναντάται σήμερα Τρίτη στο Βερολίνο με...
την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρα μας θα αποτελέσουν κυρίαρχο θέμα συζήτησης των δυο ηγετών που έχουν στενή συνεργασία, ενώ υπάρχει υψηλός δείκτης εμπιστοσύνης και θεωρείται πλέον ισχυρός ο άξονας Αθήνας – Βερολίνου.

Στη συνάντησή τους, αναμένεται η κυρία Μέρκελ να θέσει επιτακτικά και το ζήτημα της γραφειοκρατίας που αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια για να υπάρξει οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός που εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και την προοπτική της, είχε την ευκαιρία το βράδυ της Δευτέρας να συνομιλήσει και κατ’ ιδίαν με αρκετούς Γερμανούς επιχειρηματίες και να τους εξηγήσει την κατάσταση στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, «ανοίγοντας» τις εργασίες του ετήσιου οικονομικοπολιτικού συνεδρίου του εκδοτικού Οίκου «Die Welt», αφού ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στη γερμανική οικονομική ελίτ να επενδύσει στη χώρα μας, επικαλούμενος τη βελτιωμένη κατάσταση στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας που επιτεύχθηκε με όχημα τη σκληρή λιτότητα.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ελληνογερμανική συνεργασία και στη βούληση του κυβερνητικού συνασπισμού για ταχύτατες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ αναφέρθηκε και στις κινήσεις της κυβέρνησής του για να ανακτήσει η χώρα και η ελληνική οικονομία την αξιοπιστία της.

Μάλιστα, θέλοντας να καθησυχάσει τους επιχειρηματίες που θεωρούν ότι δεν υπάρχουν κανόνες στην Ελλάδα, μίλησε για την κυβερνητική προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, ενώ έδειξε και το δρόμο των επενδύσεων γι’ αυτούς, μιλώντας για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που θα δρομολογηθεί σύντομα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο βήμα τού – κλειστού για τους δημοσιογράφους – συνεδρίου από όπου εξήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και γενικότερα της χώρας μας, τονίζοντας παράλληλα ότι «διαψεύστηκαν όσοι επένδυαν σε έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ».
Στο ίδιο συνέδριο, που προσέλκυσε όλα τα κορυφαία ονόματα του γερμανικού βιομηχανικού και επιχειρηματικού κόσμου, θα μιλήσει σήμερα η κυρία Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γιενς Βάιντμαν, ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν κ.ά....
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: