16.1.13

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας...


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο θα ενημερώσει για την επίσκεψή του στο Βερολίνο και τις επαφές που είχε με την γερμανική πολιτική ηγεσία, θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο ..
.κ. Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει επίσης τον κ. Παπούλια για το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αλλά και τις επαφές που είχε πρόσφατα σε Βραζιλία και Αργεντινή

Αποτιμώντας χθες την επίσκεψή του στην γερμανική πρωτεύουσα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις επαφές που είχε ως ένα πρώτο βήμα για τον προσδιορισμό της ατζέντας επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης που θα διεκδικήσει, όπως είπε, μια ελληνική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε ακόμη εκτενώς στη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ένας από τους λόγους αυτής της συνάντησης και από τη δική μας πλευρά, αλλά και από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης ήταν ακριβώς γιατί κατανοούμε ότι, παρά τις αντίθετες ιδεολογικές αναφορές και απόψεις στο θέμα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής κρίσης, είμαστε εταίροι. Άρα, έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινούς αντιπάλους», επισήμανε.

Στόχος της επίσκεψής του στο Βερολίνο, όπως επισήμανε, ήταν μεταξύ άλλων να μάθει ο γερμανικός λαός την αλήθεια ότι δηλαδή, «η αιτία της κρίσης δεν ήταν οι τεμπέληδες έλληνες, αλλά το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα με την ευλογία του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυβέρνησαν και με την ανοχή της ευρωπαϊκής και γερμανικής ηγεσίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: