30.1.13

Εισαγγελική παρέμβαση για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ...



Μετά τα δημοσιεύματα περί επικίνδυνων -λόγω παλαιότητας- οχημάτων του ΕΚΑΒ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Σύμφωνα με ... τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ένα στα τέσσερα οχήματα του ΕΚΑΒ δεν λειτουργεί λόγω βλαβών καθώς έχουν διανύσει τουλάχιστον 600 με 700 χιλιάδες χιλιόμετρα έκαστο και είναι σε λειτουργία ολόκληρο το 24ωρο. Εξαιτίας της κατάστασής τους-σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες- εμφανίζουν πολύ συχνά βλάβες και πραγματοποιούνται με δυσκολία οι διακομιδές των ασθενών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατείε είναι ότι, οι εμπειρογνώμονες που αξιολόγησαν το πρόσφατο δυστύχημα με το ασθενοφόρο στην Κρήτη, με δύο νεκρούς εργαζομένους στο ΕΚΑΒ, κατέληξαν στο ότι οι επιβαίνοντας θα είχαν γλυτώσει εάν το όχημα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και είχαν αποκατασταθεί οι σοβαρές βλάβες που εμφάνιζε.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου έδωσε εντολή στην Τροχαία να διενεργήσει τεχνικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη βλαβών στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και οι τρόποι αποκατάστασής τους.
Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί εάν με το πρόβλημα των οχημάτων τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των μεταφερομένων προσώπων, αλλά και των πληρωμάτων των ασθενοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: