15.1.13

Μόνιμη η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ...


Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η νέα παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Σε σχετική ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι στο όνομα της «ανάπτυξης με τρενο την οικοδομή» κατακερματίζεται το περιβάλλον.

«Για...
έκτη κατά σειρά φορά παρατείνεται η προθεσμία τακτοποίησης/ νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Την 31/5/2013 που λήγει η νέα προθεσμία (αν δεν δοθεί νέα παράταση) θα έχουν περάσει είκοσι ένας μήνες από τον Σεπτέμβριο του 2011, που ψηφίστηκε ο νόμος 4014/2011 και άρχισε αυτή η περιβαλλοντοκτόνα ιστορία», σημειώνεται.

«Δυστυχώς», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι αυτό θα γινόταν μόνιμο. Τα δυο χρόνια περίπου επαρκούν όχι για μια, αλλά για δυο γενιές αυθαιρέτων και έπεται συνέχεια».

«Μέσω της διαδικασίας αυτής της τακτοποίησης των αυθαιρέτων, τώρα πια, η τρικομματική κυβέρνηση δίνει δώρα σε εργολάβους, σε αετονύχηδες του χρηματιστηρίου, σε καταθέτες στο εξωτερικό, σε αεριτζήδες "επενδυτές" να ξεπλύνουν τα "μαύρα" κέρδη τους σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών προσδοκώντας κάποια ψίχουλα για το δημόσιο ταμείο, που και αυτά σχεδόν στο σύνολό τους πηγαίνουν στους δανειστές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: