10.1.13

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί προσωπικά το Σαμαρά...



«Η επιχείρηση συγκάλυψης έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς», λένε στην Κουμουνδούρου, όπου κάνουν λόγο για «μιντιακές δυνάμεις» τις οποίες «προσπάθησαν να ... προστατεύσουν όσοι καταχώνιασαν τη λίστα Λαγκάρντ».
«Θα περίμενε κανείς ότι ο πρώτος που θα έβγαινε μπροστά και θα έλεγε να λάμψει η αλήθεια για όλα και για όλους, να ερευνηθούν όλα για όλους θα ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς. Αντ’ αυτού βλέπουμε την επιχειρούμενη προσπάθεια συγκάλυψης», δηλώνουν πηγές στο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αμφισβητούν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποδώσει ευθύνες τόσο σε πολιτικούς όσο και σε επιχειρηματίες.

Αντίστοιχες αναφορές εκτείνονται και πέρα από τη λίστα Λαγκάρντ: «Ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα του διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο σε συγκάλυψη πολλών σκανδάλων, όπως πχ αυτό της Siemens, και επίσης αρνήθηκαν να ελεγχθεί ο τρόπος που καταλήξαμε στο Μνημόνιο. Επιπλέον, οι πολιτικοί και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες για τους οποίους κινείται διαδικασία αναζήτησης ευθυνών είναι είτε «καμένα χαρτιά» (πολιτικοί) είτε επιχειρηματίες-ανταγωνιστές των πρωτεργατών της εγχώριας διαπλοκής».

Απαντώντας στα περί σκευωρίας και επιχείρησης του ΣΥΡΙΖΑ να εξοντώσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ, λένε χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται καμία τέτοια επιχείρηση από τη μεριά μας. Μια χαρά τα καταφέρνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που κατάντησε ένα ιστορικό κόμμα σε συνιστώσα της ακροδεξιάς ΝΔ του κ. Σαμαρά».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της άποψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή και να στοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα και χώρους, στην Κουμουνδούρου επικαλούνται την επιλογή τους να μην αναζητήσουν «ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν (π.χ. Παπανδρέου, Παπαδήμος)».

«Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του για σύσταση επιτροπής με αντικείμενο την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, δεν δίστασε να αναζητήσει ευθύνες ακόμη και για τον κ. Παπανδρέου και δεν θα διστάσει να το πράξει στο μέλλον είτε αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ (αν προκύψουν) είτε αναφορικά με την δικογραφία Ρουμελιώτη για την οποία έχουμε πει ότι θα επανέρθουμε στο ζήτημα υπαγωγής της Ελλάδας στο Μνημόνιο», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: