8.1.13

Συνελήφθη και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση Energa - Hellas Power...

Έκτη σύλληψη με ένταλμα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Σπ.Γεωργουλέα , έγινε χθες το βράδυ στη Φιλοθέη για την υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa- Hellas Power που φέρονταν να παρακρατούσαν το τέλος ακινήτων ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Η σύλληψη του...
33χρονου Χρήστου Κοτσαϊδη στη Φιλοθέη έγινε μετά το ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής , το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες στηρίχθηκε σε στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην Κύπρο. Μετά από διασταύρωση των στοιχείων ο κ. Γεωργουλέας κινήθηκε με ταχύτητα και ο 33χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ζήτησε μάλιστα και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί πέντε άτομα με ανάλογα αδικήματα καθώς φέρονται ως υπεύθυνοι των εταιρειών Εnerga και Hellas Power, να μην κατέβαλλαν στις αρμόδιες κρατικές αρχές τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος) αλλά και να εξήγαγαν τα επίμαχα ποσά, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: