26.1.13

Η Μέρκελ στέλνει την... Frau Έμιλι...

Μετά τον Φούκτελ και τον Ράιχενμπαχ η επιτήρηση και η εποπτεία της Ελλάδας αποκτά άρωμα γυναίκας.
Με πρόσχημα την παρακολούθηση της εξέλιξης των μεταρρυθμίσεων και την επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, η νέα επίτροπος...
λέγεται Έμιλι Χάμπερ. Διπλωμάτης, υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και παλιά γνώριμη της παρέας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, η κ. Χάμπελ μας... φορτώθηκε μετά από συμφωνία που χρονολογείται από το 2010 μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο, η οριστικοποίηση της έλευσης της νέας επιτρόπου, ήρθε στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 μετά τη σύσταση της "Ειδικής Ελληνογερμανικής Ομάδας" από την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαμαρά. Από τότε, ουκ ολίγες φορές η κ. Χάμπελ πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σάκη Παπαθανασίου, υπεύθυνο πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΗΜ.ΑΡ. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται σε τουλάχιστον 10 τομείς με τους περισσότερους να σχετίζονται με την παραγωγή και την εκπαίδευση. Περίοπτη θέση έχουν και θέματα που αφορούν την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Άλλωστε, γερμανοί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για τη δημιουργία ΧΥΤΑ αλλά και για αγορά ελληνικής γης.

Τo who is who

H κυρία Χάμπελ είναι "η γυναίκα με τη χαμηλή φωνή", όπως ττην αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα, που ορίστηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα αφού είναι κόρη του Ντιρκ Όνκεν, πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα ενώ αποφοιτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Εισήλθε στο διπλωματικό σώμα το 1984 με αρμοδιότητες σχετικά με τις σχέσεις με τις πρώην χώρες τις Σοβιετικής Ένωσης. Είανι παντρεμένη με 2 παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: