24.1.13

Guardian: Σε κίνδυνο η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα...


Στον κίνδυνο που διατρέχει η «εύθραυστη πολιτική σταθερότητα» στην Ελλάδα στον απόηχο του πρόσφατου κύματος βομβιστικών και ένοπλων επιθέσεων αναφέρεται ανταπόκριση της εφημερίδας Guardian από την Αθήνα.
Η αγγλική εφημερίδα, με...
αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Mall, επισημαίνει ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν τόσο η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο όσο και η επίθεση στα γραφεία στη ΝΔ και οι εκρήξεις από γκαζάκια σε δημοσιογράφους και γραφεία πολιτικών κομμάτων.

«Η κυβέρνηση είναι πολύ ανήσυχη. Είναι απολύτως απαραίτητο η πολιτική σταθερότητα να διατηρηθεί όλη την τρέχουσα χρονιά» τονίζει στην αγγλική εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.

Στην ανταπόκριση σημειώνεται επίσης ότι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιρροή της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση έχει δώσει έμφαση στην τήρηση της τάξης, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης Μπρέιντι Κίσλινγκ σχολιάζει ότι οι αναρχικοί είναι αποφασισμένοι να γελοιοποιήσουν την Αστυνομία με συμβολικές επιθέσεις.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η βία έχει δηλητηριάσει μια ήδη τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα, με αναφορές στη σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας είναι βέβαιοι ότι η οικονομική κρίση έχει καταστήσει το έδαφος γόνιμο για την ενίσχυση ακραίων ομάδων. Η Μαίρη Μπόση, που ειδικεύεται στη διεθνή τρομοκρατία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σημειώνει ότι ο χώρος στρατολόγησης μελών σε αυτές τις ομάδες έχει σίγουρα διευρυνθεί.

«Ο κενός χώρος που άνοιξε όταν τα πολιτικά κόμματα έπαψαν να είναι πειστικά γεμίζει με εξτρεμιστές», που περιλαμβάνουν και νέους της μεσαίας τάξης από προνομιούχα περιβάλλοντα. «Θα δούμε περισσότερη βία στο μέλλον και επιθέσεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο θανατηφόρες», καταλήγει η κα. Μπόση.

Όσο για τις προβλέψεις της, είναι μόνο δυσοίωνες: «Στο μέλλον, θα δούμε περισσότερη βία, και δεν αποκλείεται οι επιθέσεις να είναι πιο φονικές», εκτιμά.

Με αυτή τη διαπίστωση ολοκληρώνεται και το δημοσίευμα του Guardian...
www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: