13.1.13

H χώρα μας παραδίδεται απόλυτα στον «γερμανικό άξονα»...


Αιχμές Χατζηγάκη κατά της κυβέρνησης...
«Σήμερα διαφαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα, πως η χώρα μας αλλάζει τον στρατηγικό της προσανατολισμό και παραδίδεται απόλυτα στον «γερμανικό άξονα» και στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης», αναφέρει σε... άρθρο του ο πρώην Υπουργός της ΝΔ, Σωτήρης Χατζηγάκης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά.



«Κάτω από την πίεση του χρέους –και χωρίς καμιά μέσο-μακρορπόθεσμη στρατηγική σχεδίαση– η σημερινή κυβέρνηση λέει «ναι σε όλα» στη Γερμανία. Ίσως γιατί πιστεύει ότι έτσι θα διασωθεί η χώρα από την χρεοκοπία», προσθέτει.

Ο κ.Χατζηγάκης δικαιολογεί την αλλαγή στη στρατηγική "όλα στη Γερμανία" με το επιχείρημα ότι η χώρα αυτή έχει τα «όργανα» (δηλαδή ελέγχει την χρηματοδότησή μας) και επομένως η Ελλάδα πρέπει να «χορέψει» στους ρυθμούς της. Τονίζει, όμως, ότι ο αντίλογος σε αυτό το επιχείρημα είναι ισχυρός.

Ότι, δηλαδή, η χώρα μας δεν θα πρέπει ν' ανατρέψει τους εθνικούς της προσανατολισμούς, υποκύπτοντας σ' ένα πρόσκαιρο «παζάρι» και στους οικονομικούς εκβιασμούς της Γερμανίας, η οποία μάλιστα, επαναλαμβάνει την ίδια τακτική και στην Κύπρο. "

Η Ελλάδα δεν πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της οικονομικής κυριαρχίας που επιδιώκει να επιβάλει η Γερμανία σε παγκόσμιο επίπεδο" επισημαίνει ο πρώην Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: