15.1.13

KYΠΡΟΣ:Έλεγχοι και στα οδοφράγματα για οφειλέτες του δημοσίου...

Λευκωσία: Η Αστυνομία επεκτείνει το μέτρο του ελέγχου των πολιτών που είναι οφειλέτες στο κράτος, αφού σύντομα θα αρχίσουν έλεγχοι και στα οδοφράγματα, για τροχαίες παραβάσεις, αλλά και σε κάθε αστυνομικό γραφείο. Μετά την...
επιτυχία που είχε το μέτρο του ελέγχου επιβατών όπου οδήγησε δεκάδες οφειλέτες να σπεύσουν αυτοβούλως να προβούν σε διακανονισμό του εντάλματος πληρωμής του προστίμου τους, η Αστυνομία μελέτησε και άλλες λύσεις ώστε να εισπράξει χρήματα που οφείλονται στο δημόσιο μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο αστυνομικός διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης στο Αρχηγείο Αστυνομίας Δημήτρης Πιτσιλλίδης, γίνονται ενέργειες ώστε να διασυνδεθεί το μηχανογραφημένο σύστημα με τους οφειλέτες με τα οδοφράγματα, αλλά και με τα μέλη της Τροχαίας, καθώς και σε γραφεία της Αστυνομίας με τα οποία έρχεται σε επαφή ο πολίτης.

Με τον τρόπο αυτό, όταν κάποιος διαπιστωθεί ότι είναι οφειλέτης, τότε θα του υποδεικνύεται να πληρώσει το πρόστιμό του, διαφορετικά θα εκτελείται το ένταλμα φυλάκισης του Δικαστηρίου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλλίδης, η Αστυνομία επεξεργάζεται τον κατάλογο των εκκρεμούντων ποσών ώστε να βρεθούν λύσεις για την είσπραξή τους.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που εντοπιστούν και πρόσωπα που οφείλουν μεγάλα ποσά ή που συγκαταλέγονται στους επώνυμους, δεν θα γίνει καμιά έκπτωση.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες είχαν εισπραχθεί ποσά που φτάνουν τις €430.000, μέσα σε μια βδομάδα αφότου εξαγγέλθηκαν οι έλεγχοι πολιτών στα αεροδρόμια. Τα πλείστα πληρώθηκαν στους επαρχιακούς Ουλαμούς Είσπραξης Ενταλμάτων ενώ στα αεροδρόμια μόνο €15.000 περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: