20.1.13

Τα ξένα MME για την εκρηξη στο Mall...



Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της εκρηξης στο γνωστό εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Το Associated Press μετέδωσε την είδηση, την οποία αναπαρήγαγαν πολλά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι ... δύο άνδρες της φύλαξης τραυματίστηκαν ελαφρά, μετά την έκρηξη, ενώ τονίζει ότι η αστυνομία διερευνά εάν αυτή η επίθεση συνδέεται με εκείνη της 14ης Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μιλά για τον τραυματισμό των δύο φυλάκων ενώ κάνει μία αναδρομή στα πρόσφατα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η Wall Street Journal αναφέρεται στο περιστατικό λέγοντας ότι της έκρηξης «προηγήθηκαν δύο τηλεφωνικές προειδοποιήσεις σε ενημερωτικά μέσα».

Η εφημερίδα επικαλείται αστυνομικές πηγές και σημειώνει ότι επρόκειτο για μικρής ισχύος έκρηξη, που προκάλεσε μικροζημιές.

Παράλληλα, γίνονται αναφορές στα προηγούμενα περιστατικά βίας.
H Huffington Post αναφέρει ότι «οι επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών είναι ένα συχνό φαινόμενο για τη χώρα, ωστόσο «χτύπημα» σε εμπορικό κέντρο μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά».

To Reuters σημειώνει ότι «η έκρηξη γίνεται μετά από μια σειρά επιθέσεων κατά οργανισμών δημοσιογράφων και πολιτικών τις τελευταίες εβδομάδες» και ότι για ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις ανέλαβαν την ευθύνη ομάδες που δηλώνουν αγανακτισμένες με την οικονομική κρίση, ενώ το Associated Press διαπιστώνει ότι «οι επιθέσεις σε δημόσιους χώρους είναι περιορισμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: