16.1.13

Nέα υπόθεση παράνομης διακίνησης προσωπικών δεδομένων...

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως υποθέσεις που αφορούν εταιρείες που διακινούν παράνομα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών.

Αυτή τη φορά η Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε εταιρεία που... εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας και δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας, να έχει στην κατοχή της μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Σε υπολογιστές της εταιρείας εντοπίστηκαν ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, ποσά εισοδημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία κ.ά..

Κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας άνω των 13.000 GB και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία ο 45χρονος ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης η προέλευση αλλά και η περαιτέρω διαχείριση – διάθεση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: