19.2.13

Αστέρες του Χόλυγουντ στο 22ο Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100»...

www.greeknewsonline.com
Νέα Υόρκη.- Σε ανοδική τροχιά τόσο από πλευράς ένταξης νέων μελών, όσο και διάθεσης χορηγιών σε δράσεις που στόχο έχουν τη στήριξη των διακονιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και την προαγωγή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Αμερική, βρίσκεται η «Ηγεσία των 100» που διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία το ...
22ο ετήσιο συνέδριό της από τις 7 – 10 Φεβρουαρίου στο Dana Point της Καλιφόρνια.
«Η “Ηγεσία των 100” δεν είναι υπόθεση χρημάτων, έχει να κάνει κυρίως με ανθρώπους που νοιάζονται και περιφρουρούν τις διακονίες της Εκκλησίας μας» τόνισε η εκτελεστική διευθύντρια του “Archbishop Iakovos Leadership 100 Endowment Fund”, κ. Πωλέτ Πούλου, προσθέτοντας ότι «είναι ίσως μια από τις πιο στέρεες επενδύσεις της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.»

Οπως επισήμανε, καθώς η οργάνωση ετοιμάζεται μέσα στο 2014 να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της, αριθμεί ήδη 902 μέλη, ο όγκος του αποθεματικού ταμείου της ανέρχεται στα 75,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι χορηγίες της –μαζί με αυτές που έχουν εγκριθεί για φέτος- αγγίξουν τα 35 εκατ, δολάρια.

Σαρανταένα νέα μέλη εντάχθηκαν στην «Ηγεσία των 100» στη διάρκεια του 2012, ενώ βασικοί στόχοι είναι, όπως επισήμανε και ο πρόεδρός της, Τσαρλς Κότρος, μέχρι το τέλος της θητείας του, στο επόμενο συνέδριο που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Φεβρουάριο στη Φλόριδα, ο συνολικός αριθμός των μελών να φτάσει τους 1,000, και να υπάρξει αύξηση και μεταξύ των νέων σε ηλικία μελών.

Τα νεότερα μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Leadership 100 Partners & Junior Partners Program”, το οποίο αριθμεί 118 μέλη, νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, τους οποίους ο κ. Κότρος χαρακτήρισε ως το μέλλον της οργάνωσής.

«Πρόκειται για μια οργάνωση που προσφέρει ένα τεράστιας σημασίας έργο για το οποίο είμαστε ευγνώμονες», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Δημήτριος, τονίζοντας πως το μέλλον της «Ηγεσίας των 100» είναι λαμπρό και πολλά υποσχόμενο. Χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στους 300 και πλέον συμμετέχοντες τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, εξαίροντας τις προσπάθειες και την προσφορά όλων. Ιδιαίτερα στάθηκε στους ιδρυτές της οργάνωσης Ανδρέας Αθενς, Αρθουρ Αντον, Πίτερ Ντίον, Μάικλ Τζαχάρη, και τους αείμνηστους Τόμας Αθενς, Γιώργο Τσιμπλή και Γεώργιο Κοκάλη.

Με ενδιαφέρον οι σύνεδροι παρακολούθησαν κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου τον κύκλο μελέτης της Αγίας Γραφής από τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και τη διάλεξή του την επόμενη μέρα.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν στις 7 Φεβρουαρίου με την ομιλία του γεωλόγου πετρελαίου, Μάικλ Τζόνσον στη διάρκεια του εναρκτήριου προγεύματος, για να ακολουθήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας η άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη του προέδρου και CEO της «20th Century Fox Film», Τζιμ Γιαννόπουλου σχετικά με την επιρροή των Ελλήνων στη δημιουργία της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Με αφετηρία τις ιδέες του Αριστοτέλη, ο κ. Γιαννόπουλος στην ομιλία του, στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκαν αποσπάσματα από ταινίες και φωτογραφικά ντοκουμέντα, έκανε μια ανασκόπηση της ιστορίας του Χόλιγουντ, εστιάζοντας σε σπουδαίους Ελληνες και ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες.

Στον Τζιμ Γιαννόπουλο, το οποίο παρουσίασε ο προϊστάμενος του Καθεδρικού της Αγίας Σοφίας στο Λος Αντζελες, π. Ιωάννης Μπάκας, απονεμήθηκε το «Archbishop Iakovos Leadership 100 Award for Excellence».

Με το ίδιο βραβείο η «Ηγεσία των 100» τίμησε ακόμη τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη Αλέξανδρο Payne, τον οποίο παρουσίασε ο προϊστάμενος των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλυν, π. Ευγένιος Πάππας. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πέιν τόνισε ότι «είναι οι στιγμές της επιτυχίας που σε κάνουν να νιώθεις πιο κοντά στις ρίζες σου», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους γονείς του που «μου δίδαξαν τι σημαίνει αφοσίωση στην οικογένεια, την κοινότητα και την Εκκλησία, να δουλεύω σκληρά και να είμαι καλός Έλληνας.»

«Η διατήρηση της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς μας είναι σημαντική για μένα», σημείωσε η ηθοποιός και σεναριογράφος Νία Βαρντάλος, η οποία μίλησε και για το νέο της βιβλίο, “Instant Mother” που αναφέρεται στην υιοθεσία της κόρης της. Τόσο η κ. Βαρντάλος, όσο και η εικονογράφος μόδας Mary Mitchell, η οποίας μίλησε κατά την τελευταία μέρα του συνεδρίου, τιμήθηκαν επίσης με το «Archbishop Iakovos Leadership 100 Award for Excellence».

Το πολύπλευρο έργο που επιτελεί η «Ηγεσία των 100» παρουσιάστηκε αναλυτικά στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού, ενώ το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε ακόμα, εκτός από το επίσημο δείπνο και το «Hellenic Festival» με τη συμμετοχή των ομογενών καλλιτεχνών Λέξι και Στέφανι Προδρόμου, Ντην Vali και Keefe, και τα καθιερωμένα τουρνουά τένις και γκολφ.

Την τελευταία μέρα οι σύνεδροι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Αντζελες ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Τέλος, για το 2013 πέρα από τη σταθερή χορηγία του ενός εκατομμυρίου στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, που δίνεται κάθε χρόνο επί δέκα συνεχή έτη για την εκπαίδευση των μελλοντικών ιερέων, η Επιτροπή Χορηγιών της «Ηγεσίας των 100» ενέκρινε ποσό 1,37 εκατ, δολαρίων το οποίο θα διατεθεί για άλλες διακονίες της Αρχιεπισκοπής....

Δεν υπάρχουν σχόλια: