1.2.13

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι ναυτεργάτες...


Συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη απεργία έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας αποφάσισαν τα σωματεία των ναυτεργατών που ... συνεδριάζουν αυτή την ώρα. Προηγήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), προκειμένου να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Οι ναυτεργάτες που βρίσκονται σε απεργία από χθες, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, διαμαρτύρονται με αφορμή το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας: «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», για το οποίο υποστηρίζουν ότι θα επιφέρει περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στους έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Ταυτόχρονα ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Χθες, ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: