14.2.13

”Ο νέος νόμος αφήνει εκτός το 90% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών”...

Τον προβληματισμό του για τη συρρίκνωση του αριθμού των πολιτών που θα μπορέσουν να υπαχθούν στο νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ν. Κατσέλη, εξέφρασε...
μιλώντας στo flashnews.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου κ. Νίκος Τζανάκης.

”Φοβάμαι πως με το νέο νόμο, λόγω των περιορισμών που θα τεθούν, δε θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι περισσότεροι που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με τα δάνεια.
Αυξάνονται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια, γεγονός που θα διογκώσει το πρόβλημα. Πλέον, εφόσον ισχύσει ο νέος νόμος, θα μείνει εκτός το 90% εκείνων που χρειάζονται ρυθμίσεις στα δάνεια τους, με ότι αυτό συνεπάγεται” είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τζανάκης.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υφ. Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, σε ερώτηση βουλευτή (Δείτε Εδώ), αλλάζει άρδην ο χάρτης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Συγκεκριμένα στην απάντηση του ο Υφυπουργός αναφέρει:

”Αναφορικά με το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση για την διευκόλυνση των δανειοληπτών, αυτό αφορά μισθωτούς συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ προερχόμενο από μείωση του εισοδήματός τους κατά 35% από 01/01/2010.
Επιπλέον αφορά ανέργους , πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολυτέκνους.
 flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: