4.2.13

Black humour...


Η απάντηση του Κωστόπουλου στον Πάγκαλο...

"Ευτυχώς τη γλίτωσα. Ο κύριος Πάγκαλος με παραλλήλισε με τον Αλέξη Τσίπρα και όχι με τον εαυτό του. Εκεί δεν θα το αντιμετώπιζα με θυμηδία όπως τώρα αλλά με τρόμο. Ο...

κ. Τσίπρας είναι νέος, πολλά υποσχόμενος και με σαφή ηγετική ικανότητα. Επίσης προσπαθεί να προσαρμόζεται και να μαθαίνει. Πριν τα 40 του κατάφερε να ηγείται μεγάλου κόμματος -αν μεγάλο δεν το έκανε ο ίδιος – κάτι που κάποιοι απέτυχαν να το κάνουν αν και το προσπάθησαν για 50 χρόνια. Δεν ξέρω αν στη σύγκριση αναφέρεται στο «επικοινωνιακό φαινόμενο» ή στα περί ημιμάθειας του κυρίου Τσίπρα. Αν αναφέρεται στο πρώτο, μετά από 25 χρόνια καριέρας μάλλον δεν πρόκειται για φαινόμενο το οποίο συνήθως ανατέλλει και δύει σύντομα. Αν αναφέρεται και στο δεύτερο τότε θα έπρεπε να κατηγορήσω τους δασκάλους μου άρα και τον ίδιο τον οποίο είχα βοηθό καθηγητή στο μεταπτυχιακό μου στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Σορβόνης. Ούτε σε αυτό φαίνεται τα κατάφερε. Καλά μου είπε η Λιάνα Κανέλλη μια μέρα: Είχες αυτόν δάσκαλο και δεν στραβώθηκες εντελώς;

Κατά τα άλλα όταν μιλάει για επικοινωνιακά φαινόμενα μάλλον κάνει black humour όταν η κάθε ρήση του και ο κάθε αφορισμός του έχουν ένα και μόνο στόχο: το επικοινωνιακό πανηγύρι. Μία-μία να τις πάρεις τις δηλώσεις του αντιπροέδρου όλες εκεί καταλήγουν. Mε επιλεγμένες εκφράσεις, παρομοιώσεις και τάχα μου αστειάκια, αποζητά διαρκώς την προβολή του σε sites και social media. Δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει το Twitter του κ. Πάγκαλου για να δει το τσίρκο που γίνεται κάθε φορά.

Παρά το γεγονός ότι συμφωνώ με αρκετές από τις διαπιστώσεις του θα ήθελα να μάθω σε ποιο τουριστικό πρακτορείο δούλευε την προηγούμενη τριακονταετία μιας και ήταν μάλλον απών από αυτά που συνέβαιναν.

Και τέλος ως παλιός που είναι πρέπει να προσέξει πάντως μήπως είναι αυτός που φτιάχνει το προφίλ του Τσίπρα. Κάποιοι «σκληροί» τότε στη δεκαετία του 60 προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου παρουσιάζοντάς τον ως «τεντιμπόη» και «μπλουτζινάκια». Το μόνο που κατάφεραν ήταν να του στείλουν πακέτο όλη την πιτσιρικαρία για τα επόμενα 20 χρόνια" .


koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: