10.2.13

Λαμπροί εορτασμοί για το κινεζικό νέο έτος...


Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ασία υποδέχτηκαν το Έτος του Φιδιού, καθώς αρχίζει η νέα χρονιά σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο.

Στην Κίνα, ο ουρανός στα αστικά κέντρα φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, που πιστεύεται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα και φέρνουν καλή τύχη.

Στο Πεκίνο, οι κάτοικοι τήρησαν το έθιμο αψηφώντας το...
τσουχτερό κρύο αλλά και την παράκληση από την πλευρά της κυβέρνησης να ανάψουν λιγότερα πυροτεχνήματα λόγω της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Play this video
REUTERS
Λαμπροί εορτασμοί για το κινεζικό νέο έτος
Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τους κινέζους ηγέτες να επισκέπτονται απλούς ανθρώπους τις γιορτινές ημέρες, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σι Τζινγκπίν, που θα αναλάβει την προεδρία το Μάρτιο, συνάντησε εργάτες στο μετρό του Πεκίνου.

Το κινεζικό νέο έτος σηματοδοτεί επίσης τη μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση πληθυσμού στον κόσμο, αφού περίπου 200 εκατομμύρια κινέζοι εργαζόμενοι συνωστίζονται σε τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους δικούς τους, που συχνά μένουν μακριά από τα αστικά κέντρα όπου εκείνοι εργάζονται.

Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί από τα 20 εκατομμύρια κατοίκους του Πεκίνου έφυγαν από την πρωτεούσα για τις γιορτές, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.

Για πολλούς Κινέζους, αυτές είναι οι μοναδικές διακοπές για ολόκληρη τη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: