22.2.13

Ρεν: Δεν χρειάζεται νέα αναθεώρηση του προγράμματος...


Πιστή εφαρμογή του προγράμματος ζήτησε αλλά και συνέστησε στη χώρα μας εκ νέου ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών προκειμένου να .. δούμε την έξοδο από την κρίση. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες, ο Όλι Ρεν δήλωσε πως “τo κλειδί για την έξοδο από την ελληνική κρίση το έχει η ίδια η Ελλάδα” και υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα νέας αναθεώρησης του δημοσιονομικού προγράμματος. Σε ερώτηση αν το ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται αναθεώρηση ο επίτροπος απάντησε ότι πρόγραμμα έχει αναθεωρηθεί, βάσει των εξελίξεων, κυρίως σε ό,τι αφορά την ύφεση και υπενθύμισε ότι επιμηκύνθηκε κατά δύο επιπλέον χρόνια, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση, η Βουλή, η διοίκηση και οι αρχές της χώρας πρέπει να εφαρμόσουν πλήρως το πρόγραμμα, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι τόσο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όσο και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συμφωνούν ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.

Όσον αφορά στο υψηλό επίπεδο ανεργίας και τη βαθιά ύφεση τα απέδωσε στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στη χώρα καθώς και στα μειονεκτήματα εφαρμογής του προγράμματος, σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, εγκρίθηκε η δόση Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ, από το Euro Working Group

Δεν υπάρχουν σχόλια: