18.2.13

Οι βορειοηπειρώτες δεν διαμαρτυρήθηκαν ενώπιον αλβανικών ΜΜΕ...

Οι βορειοηπειρώτες συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν δέχτηκαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το Ελληνικό Προξενείο παρουσία των Αλβανικών τηλεοπτικών καναλιών....
Σε μερικές μόνο δεκάδες ανήλθε τη Δευτέρα ο αριθμός των..
. διαμαρτυρόμενων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών συνταξιούχων του ΟΓΑ, έξω από το Γενικό Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου. Θεωρούν ζωτικής σημασίας το επίδομα των 300 ευρώ από τα ταμεία του ΟΓΑ και εθνική υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης, όμως η εθνική αξιοπρέπεια, για να μη προσβάλλουν την Ελλάδα δεν τους επέτρεψε να παραστούν στην προγραμματισμένη διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματά τους αφορούσαν την επαναφορά του επιδοτημένος των 300 ευρώ που τους κατέβαλε ο ΟΓΑ, το οποίο διακόπηκε τον τρέχοντα μήνα σε εφαρμογή του Νόμου 4093/2012.

Η διαμαρτυρία υπήρξε ειρηνική. Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων παρέδωσε στο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο σχετικό ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κύριο Αντώνη Σαμαρά.

Το συγκεκριμένο επίδομα και η πρόσβαση στο ασφαλιστικό ταμείο υγείας του ΟΓΑ, αποτελεί για τους Έλληνες συνταξιούχους στην Αλβανία το βασικό στήριγμα για την επιβίωσή τους και την περίθαλψη της υγείας τους, εφόσον άλλοι οικονομικοί πόροι, ή δεν υπάρχουν, ή είναι μηδαμινοί. Επίσης αποτελεί ένα στήριγμα για να παραμείνουν στις εστίες τους μετά την μαζική μετανάστευση της πρώτης και δεύτερης ηλικίας Ελλήνων μειονοτικών. Από το ταμείο του ΟΓΑ υπολογίζεται ότι επωφελούνταν γύρω στις 18 χιλιάδες Έλληνες μειονοτικοί συνταξιούχοι.

Ο αριθμός των διαμαρτυρόμενων συνταξιούχων δεν ξεπερνούσε τις μερικές δεκάδες. Το ενδιαφέρον των αλβανικών καναλιών ήταν μέγιστο, ενώ εντύπωση έκανε η πολυάριθμη αλβανική αστυνομία προς προστασία του Γενικού Ελληνικού Προξενείου, από τους Έλληνες μειονοτικούς υπερήλικες.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: