12.2.13

«Δεν θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ»...



«Αυτός που εξαφάνισε το πρωτότυπο αρχείο ήθελε να κρύψει κάτι σοβαρό», δήλωσε ο πρόεδρος της προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος διαμήνυσε ότι ... δεν υπάρχει περίπτωση «κουκουλώματος» και πως η επιτροπή δουλεύει σκληρά για την εξεύρεση της αλήθειας.

«Δε θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης (σ.σ επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος) στην προανακριτική και είπε ότι το πρωτότυπο από τη Γαλλία δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι’ αυτό δεν εμφανίζεται (σ.σ. το πρωτότυπο), το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα» δήλωσε συγκεκριμένα στο Σκάι ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής.

«Όταν έχω λογαριασμό 550 εκατ. δολάρια έχω την υποχρέωση να τον κάνω κόσκινο• θα ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων κάθε ονόματος που υπάρχει στο usb με τα αντίστοιχα στο cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι εργασίες της επιτροπής είναι πιθανό να διαρκέσουν πέραν και της 25ης Μαρτίου.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: