21.2.13

«Μισό άνθρωπο-μισό γουρούνι»...



...αποκαλεί τον Στρος Καν, πρώην ερωμένη του...
Την «αηδία» που του προκάλεσε η δημοσίευση του βιβλίου της δημοσιογράφου και πρώην ερωμένης του, Μαρκέλα Γιακούμπ, στο οποίο του... αποδίδονται ταυτόχρονα οι ιδιότητες του ανθρώπου αλλά και του… γουρουνιού, εξέφρασε ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

«Μισό άνθρωπο-μισό γουρούνι» αποκαλεί τον Στρος Καν, πρώην ερωμένη τουΣτο βιβλίο της, με τίτλο «Η ωραία και το τέρας» η δημοσιογράφος της εφημερίδας Liberation, περιγράφει την επτάμηνη σχέση που είχε το 2012 με τον Ντομινίκ Στρος Καν, περιγράφοντάς τον ως έναν άνθρωπο που βρίσκεται ανάμεσα στην φύση την «ανθρώπινη και αυτή του γουρουνιού». Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύει το περιοδικό Nouvel Observateur.

Εξοργισμένος, ο Στρος Καν, με επιστoλή του στο περιοδικό, δηλώνει «διπλά αηδιασμένος» από την συμπεριφορά μιας γυναίκας που χρησιμοποιεί την γοητεία της για να γράψει ένα βιβλίο και εξαργυρώνει οικονομικά τα όποια συναισθήματα.

Ο DSK ασκεί κριτική στον «φαντασιακό και συνεπώς ανακριβή χαρακτήρα» των όσων αναφέρονται στο βιβλίο, καταγγέλλοντας την «ποταπή παραβίαση την ιδιωτικής του ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» καθώς και το «εμετικό εγχείρημα» εκ μέρους «μιας παλιάς, μεγάλης εφημερίδας, αριστερών καταβολών».
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα εξετάσει με τους δικηγόρους του, όλα τα νομικά μέσα για να πολεμήσει αυτό το «βδέλυγμα».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: