27.2.13

Θεοχάρης: Δεν φταίω εγώ, φταίει ο νόμος...


«Ισοπεδωτική» χαρακτήρισε τη διάταξη που προβλέπει την άσκηση ποινικής δίωξης για χρέη στην εφορία άνω των 5.000 ευρώ, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον... ΒΗΜΑ FM, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έκανε απλώς το καθήκον του «υπενθυμίζοντας» στις αρμόδιες υπηρεσίες τι επιτάσσει ο συγκεκριμένος νόμος. «Το ζήτημα δεν είναι να πάει κανένας φυλακή, το ζήτημα είναι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί να εξοφληθούν», τόνισε, υπαινισσόμενος, ίσως, μία «ελαστική» εφαρμογή του.

Εξηγώντας γιατί εξέδωσε την σχετική εγκύκλιο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, επισήμανε ότι «εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίζουμε το νόμο. Αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όταν ψηφίζουμε ένα νόμο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο μηχανισμός είναι για να τηρούν το νόμο και κατά καιρούς να τον υπενθυμίζουν οι υπηρεσίες. Τώρα βγήκε μια εγκύκλιος που τους υπενθυμίζει ποιες πρέπει να είναι οι διαδικασίες».

Δήλωσε δε ανοιχτά ότι διαφωνεί με την επίμαχη νομοθετική πρόβλεψη, λέγοντας ότι «ισοπεδωτική δεν είναι η εγκύκλιος, ισοπεδωτική είναι η διάταξη και ο νόμος». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι να πάει κανένας φυλακή, το ζήτημα είναι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί να εξοφληθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: