9.2.13

Σύννεφα σκιάζουν την συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ...


Κάθε άλλο παρά ανέφελη από εσωκομματικές διαφωνίες για την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ως κυβερνητικός εταίρος, αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, το... διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο προγραμματισμός δράσης της ΔΗΜΑΡ, την ώρα που εντείνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Στο ερώτημα «πού πάει το κόμμα;» μετά το Eurogroup και την παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά θα επιχειρήσει να απαντήσει τόσο ο κ. Κουβέλης, με την εισήγησή του το πρωί του Σαββάτου, όσο και στελέχη του κόμματος με τις παρεμβάσεις τους, ενώ είναι αναμενόμενες οι αντιπαραθετικές τοποθετήσεις της μειοψηφίας του «Αριστερού Δικτύου».

Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένη να πορευτεί στο δρόμο που έχει χαράξει. Προτάσσει την συμβολή της, για να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενώ επιμένει να επιδιώκει την ενίσχυση πολιτικών για την κοινωνική συνοχή, με πρωτεύον το ζήτημα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών αλλά και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την ανεργία.

Πάντως, η εσωκομματική αντιπολίτευση θα κάνει αισθητή την παρουσία της. Της έχει δώσει επιχειρήματα, μεταξύ άλλων, το δόγμα της «πυγμής» που επιβάλλει η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς απέναντι σε εργαζομένους που διεκδικούν με απεργίες (επιστράτευση εργαζόμενων στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, ναυτεργατών), η φορολογική επιδρομή της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και το ζήτημα της ιθαγένειας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: