13.2.13

Θερμό επεισόδιο Ρουπακιώτη – ΝΔ...

Φωτιά στην κυβερνητική συνοχή και, συγκεκριμένα, στις σχέσεις του Μαξίμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, έχει δημιουργηθεί για μία διάταξη του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών που συζητείται στη Βουλή.
Εκτός της... πρόβλεψης για μείωση των ποινών για χρήστες ναρκωτικών, όπου ήδη παρατηρούνται «γαλάζιες» αντιδράσεις, σε μείζον θέμα αντιπαράθεσης έχει αναχθεί η πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που υποχρεώνει τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» τις αποφάσεις τους, όταν αυτές χαρακτηρίζονται ως «κακοδικία» από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

«Δε θα περάσει»

Κατά πληροφορίες, στον υπουργό Δικαιοσύνης έχει διαμηνυθεί από το Μέγαρο Μαξίμου -και συγκεκριμένα από τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο- ότι η συγκεκριμένη διάταξη δε θα περάσει, αφού θα καταψηφιστεί από τους βουλευτές της ΝΔ. Παράλληλα, χθες, στην συζήτηση του νομοσχεδίου, ο εισηγητής εκ μέρους της ΝΔ, Τάσος Νεράτζης επισήμανε ότι η διάταξη Ρουπακιώτη «ανοίγει τον δρόμο στην αυτοαποκαλούμενη “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και άλλους να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις», ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και από τη Χρυσή Αυγή.

Απάντηση Ρουπακιώτη με αιχμές

Οι αιχμές που δέχθηκε από «γαλάζιους» βουλευτές ανάγκασαν τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει με σκληρό τρόπο, κατηγορώντας τους «γαλάζιους» βουλευτές για… εκ των υστέρων ευαισθησία για την εθνική κυριαρχία. «Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε. Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό Δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Βαριά προϊστορία

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνείτο να υπογράψει το Μνημόνιο 3 και χρειάστηκε προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να βάλει τελικά την υπογραφή του κάτω από το πολυνομοσχέδιο, ενώ πολλές φορές έχει καταφερθεί εναντίον των δανειστών και της τρόικας.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: