25.2.13

Στο κονκλάβιο και οι καρδινάλιοι που συγκάλυψαν παιδεραστές..

Δικαίωμα συμμετοχής στο κονκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο Πάπα έχουν και όσοι καρδινάλιοι θεωρούνται ύποπτοι για συγκάλυψη κατά το παρελθόν πράξεων παιδεραστίας.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο επίσκοπος Σκικλούνα, ο οποίος...
την περίοδο του ποντιφικάτου του Γιόζεφ Ράτσινγκερ ήταν υπεύθυνος για τη θέσπιση μέτρων κατά της παιδεραστίας, ανέφερε πως «ο Θεός ξέρει να βάλει στο στόμα τους λόγια που βγαίνουν από μια ταπεινωμένη και πληγωμένη καρδιά. Η φώτιση δεν δίδεται μόνο στους Αγίους, αλλά στους αμαρτωλούς».

«Το αληθινό σκάνδαλο είναι το ότι δεν καταγγέλθηκαν οι κακοποιήσεις. Ωστόσο η αντίληψη άλλαξε. Η σιωπή έγινε σκάνδαλο. Και αυτό χάρη στον Ράτσινγκερ. Συνεπώς ας εισέλθουν στο κονκλάβιο. Ο Θεός ξέρει να χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο κονκλάβιο. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», είπε ο επίσκοπος Σκικλούνα.

«Στη δέσμευσή μας κατά των κακοποιήσεων δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω: αυτός είναι ο οικουμενικός νόμος της Εκκλησίας, είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να αλλάξει», τόνισε.

Σε πολλές χώρες, στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, καθολικοί και οργανώσεις θυμάτων ιερέων ασκούν πίεση ώστε οι καρδινάλιοι αυτοί να εμποδιστούν από την Εκκλησία να μεταβούν στη Ρώμη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: