23.2.13

Ισπανία: Εμπλοκή σε σκάνδαλο για τη βασιλική οικογένεια στην Ισπανία...


Το σκάνδαλο αυτό, καθώς και άλλες υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες πολιτικοί κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ, έχουν εξοργίσει τους Ισπανούς, σε μια ... περίοδο βαθειάς ύφεσης όπου η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 26%. Έτσι, διαβρώνεται η στήριξη του λαού προς την άλλοτε δημοφιλή βασιλική οικογένεια.

Ο Inaki Urdangarin, πρώην παίκτης χάντμπολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του ισπανού μονάρχη, Christina, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε τις ισχυρές διασυνδέσεις του για να κερδίσει δημόσια συμβόλαια για διάφορα events στη Μαγιόρκα και αλλού στην Ισπανία.

Το ίδρυμά του, το Noos Foundation, είναι ύποπτο για υπερχρέωση της διοργάνωσης συνεδρίων και για απόκρυψη των εσόδων από τα συνέδρια αυτά στο εξωτερικό.

Ο Urdagarin κατηγορείται για απάτη, πλαστογραφία, κατάχρηση και διαφθορά. Εάν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης και πρόστιμα.

Ο Urdangarin κατηγορήθηκε αρχικά και κλίθηκε σε ανάκριση το 2011, όμως η εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να χρειαστεί ακόμα μήνες ή και χρόνια, καθώς ο δικαστής συνεχίζει τις έρευνές του προσθέτοντας ή απορρίπτοντας κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: