20.2.13

Την Πέμπτη αποφασίζουν οι αγρότες...


Αμετακίνητοι στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στις διάφορες πορείες που διοργανώνονται στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας, ενώ αργότερα προτίθενται να προχωρήσουν και σε αυτόνομες κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, την...
Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 μπλόκα της χώρας, στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η πορεία των κινητοποιήσεων, ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο.

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας και στις 10:30 θα μεταβούν στο κέντρο της Λάρισας, με ορισμένα τρακτέρ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, παραμένει το μπλόκο της Χαλκηδόνας, όπου αγρότες θα μοιράσουν ζάχαρη στους διερχόμενους, ενώ κάποιοι από αυτούς θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις Σέρρες, οι αγρότες θα δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στον κέντρο της πόλης, στις 11 το πρωί, ενώ, στη συνέχεια, το μπλόκο στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα θα κλείσει το δρόμο για μία ώρα, από τις 2 το μεσημέρι. Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, πρόκειται να κλείνουν συμβολικά τον δρόμο για μία ώρα, από τις 2:30 το μεσημέρι, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν στη θέση τους και αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους για το τι πρόκειται να κάνουν σήμερα.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων. Ειδικότερα, οι αγρότες του μπλόκου στην Ορεστιάδα πρόκειται να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της εφορίας στο κέντρο της πόλης, από τις 11 το πρωί και για μία ώρα.
AMΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: