19.2.13

Ενέργεια και ΑΟΖ στην ατζέντα Ολάντ-Σαμαρά...

To φλέγον ζήτημα των ενεργειακών πόρων και της οριοθέτησης της ΑΟΖ ήταν από τα σημαντικά θέματα συζήτησης στην σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Αναφερόμενος στο...
φλέγον ζήτημα της ΑΟΖ, ο Σαμαράς, σημείωσε ότι η χώρα μας συνεχίζει την προσπάθεια οριοθέτησης της τελευταίας, λέγοντας ότι η Αθήνα είναι προσανατολισμένη σε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με γείτονες, προσθέτοντας ότι σε αυτά τα πλαίσια θα επισκεφθεί εντός 15 ημερών την Τουρκία. Έβαλε μάλιστα το θέμα σε «ευρωπαϊκό κάδρο» με αναφορές σε μια Ευρώπη πιο ανεξάρτητη ενεργειακά.

«Οι περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας. Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας βρίσκονται στον υποθαλάσσιο χώρο της και αποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης. Θα προχωρήσουμε στην κίνηση της ΑΟΖ με τις σωστές κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει κόμβος υδρογονανθράκων για ολόκληρη Ευρώπη και μαζί με την Κύπρο να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στον εφοδιασμό της Ευρώπης» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, κληθείς να σχολιάσει επί των ενεργειακών θεμάτων, απάντησε: «Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη η ύπαρξη υδρογονανθράκων. Εδώ θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Αν η Γαλλία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει από κοινού διερεύνηση πλουτοπαραγωγικών πόρων θα το κάνει»...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: