5.2.13

Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση Κούνεβα...


Πρώτο δικαστήριο για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα σήμερα Τρίτη, ενώ οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της με καυστικό οξύ το Δεκέμβριο του 2008, παραμένουν ασύλληπτοι. Η ... υπόθεση εκδικάζεται στο τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, ως εργατικό ατύχημα.
Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης έχει απευθύνει κάλεσμα έξω από το Πρωτοδικείο, στο οποίο αναφέρεται πως «Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση, η Κωνσταντίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πρώην εργοδότη της, την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να της καταβληθεί η αναγκαία αποζημίωση για τα πάνδεινα που υπέστη, υπερασπιζόμενη το αυτονόητο δικαίωμα τήρησης της εργατικής νομοθεσίας στον τομέα των καθαριστών και καθαριστριών».

Η ΠΕΚΟΚ διαφωνεί με τον προσδιορισμό «εργατικό ατύχημα» και κάνει λόγο για «απόπειρα δολοφονίας». Η ίδια η Κ.Κούνεβα δεν θα παραστεί στην ακροαματική διαδικασία, καθώς βρίσκεται εδώ και μήνες στο Παρίσι, όπου υποβάλλεται σε μια σειρά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: