11.2.13

Σχέδιο ανασυγκρότησης και εξορμήσεις...

http://www.tokarfi.gr
Εξορμήσεις σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος στα τέλη του Φεβρουαρίου. Ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη και θα συμμετέχει σε συσκέψεις με φορείς της κάθε πόλης, ενώ θα...
πραγματοποιήσει και ομιλίες. Εντός της εβδομάδας πρόκειται να μεταβεί στην Πάτρα και αναμένεται να συνεχίσει με την -από την προηγούμενη εβδομάδα αναβληθείσα- επίσκεψη στο Ηράκλειο.
Στον δρόμο προς το συνέδριο ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να παρουσιάσει, επίσης, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αφορά την επόμενη δεκαετία και θα αποτελεί βάση συζήτησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στο μεταξύ, πριν το συνέδριο, το ΙΣΤΑΜΕ πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση με θέμα το πολιτικό σύστημα και τη αναθεώρηση του συντάγματος, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος.
Οι κινήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο του διαλόγου για την πορεία του κόμματος μετά το Συνέδριο. Στον δημόσιο διάλογο η σημερινή ηγεσία έχει ήδη δεχτεί έντονη κριτική από νυν και πρώην βουλευτές, με επίκεντρο την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά και τον χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει το κόμμα από το συνέδριο και έπειτα.
Σε χθεσινή του παρέμβαση στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ένα πρώτο πλαίσιο στο οποίο κατά την άποψή του πρέπει να κινηθεί ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ. Ανέλυσε τις αξίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας καθώς και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα στην οικονομική κρίση, τα λάθη, τις παραλείψεις και την προοπτική που έχουν τα κόμματα τα επόμενα χρόνια. Τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ «θέλει να εκφράζει και να διεκδικεί, όντας πάντοτε ανοικτό, πολιτικά και οργανωτικά, σε όσους συμφωνούν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Επίσης έκανε λόγο για «ιδεολογική και πολιτική σαφήνεια, αλλά χωρίς στείρους κομματικούς πατριωτισμούς».
Τέλος αναφερόμενος στο συνέδριο υπογράμμισε πως πρόκειται για «ένα μεγάλο forum διαλόγου που δεν τελειώνει με το συνέδριο, αλλά ενισχύεται έντονα από τις αποφάσεις του και τη δυναμική που αυτές, είμαι βέβαιος ότι θα έχουν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: