4.2.13

Έμφαση στην οικονομική συνεργασία κατά τη συνάντηση Αβραμόπουλου-Φαμπιούς...

Θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, διμερή ζητήματα με έμφαση στην οικονομική συνεργασία αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον Γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς, στο...
Παρίσι.

Τα πεδία συνεργασίας μας είναι πολλαπλά, οικονομικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, τεχνικά, υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός. «Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στην πρόσφατη περίοδο είναι απολύτως υποδειγματικός και έχουμε κάθε πρόθεση να διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία στον οικονομικό τομέα, ο Λ.Φαμπιούς επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην Ελλάδα σε σχέση με την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης. Κάθε φορά που υπάρχουν σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν και στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν γαλλικές εταιρείες εμείς είμαστε απολύτως ευτυχείς.

» Μπορούν επίσης να υπάρξουν κοινές επενδύσεις σε τρίτες χώρες. Και επιπλέον υπάρχει ήδη συνεργασία σε τεχνικούς τομείς όπως η εκπαίδευση και η τεχνολογία. Η συνεργασία πρέπει να αφορά όλα τα πεδία».

«Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της [Ελλάδας] και παραμένει, γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της Ευρώπης», υπογράμμισε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου, ο Λ.Φαμπιούς σημείωσε ότι «υπάρχει ένα πρόγραμμα επίσκεψης, καθώς οι Έλληνες πολύ θερμά προσκάλεσαν τον πρόεδρο Ολάντ και ελπίζω αυτή να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα. Θα συζητήσω γι αυτό με τον Φρανσουά Ολάντ».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: