1.2.13

Δικαιοσύνη θάλπουσα κακούργους...

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
Με τάραξε, με συγκλόνισε, η αγριότητα με την οποία βασάνισαν και τελικώς στραγγάλισαν την 77χρονη αγρότισσα από την Κάρυστο, για να την ληστέψουν, δυο εξαδέλφια, στην πρώτη νιότη τους, αλλά όχι και στο πρώτο έγκλημα τους. Και αυτό ακριβώς με συντάραξε ακόμη περισσότερο. Ότι...
δικαστικές και αστυνομικές αρχές, που έκαναν «στραβά μάτια» -Κύριος οίδε για ποιο λόγο- είναι συνυπεύθυνες για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Για όποιον ενδεχομένως θεωρεί την κρίση μου αυτή υπερβολική, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Βασίλη Χύτου για την δραστηριότητα αυτών των δυο νεαρών εξαδέλφων και τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισαν εκείνοι που είναι ταγμένοι να προστατεύουν την κοινωνία, κάθε πολίτη, από τη δράση των εγκληματιών. Δείτε πόσα έχουν διαπράξει μέσα σε λίγους μήνες, πόσες φορές συνελήφθησαν και πώς κάθε φορά αποφυλακίζονταν:

Τα ξαδέλφια έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές και έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Συγκεκριμένα : Στις αρχές Αυγούστου του 2011 είχαν συλληφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Στα τέλη Αυγούστου του 2011 είχαν συλληφθεί για απόπειρα ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού στην Κάρυστο και είχαν προφυλακισθεί. Ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου, συγγενούς τους στη Κάρυστο και ο 20χρονος είχε εκ νέου προφυλακισθεί, ενώ στη συνέχεια αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους.

Είναι τέτοια η χαλαρότητα στην αντιμετώπιση των εγκληματιών και τόσα τα παράθυρα με τα νομικίστικα τεχνάσματα για την «προσωρινή» αποφυλάκισή τους, ενίοτε με αποφάσεις που όζουν κυκλώματος ή λαδώματος, ώστε πια έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Τόσο που φτάσαμε στο σημείο να… διαφημίζονται κάποιοι ληστές και διαρρήκτες μέσω διαδικτύου. Να κάνουν… κόντρες, επιδεικνύοντας τα λάφυρά τους, μέσω face book, για να… ταπώσουν κάποιους… ομοτέχνους τους.


Αφού τους αποφυλάκισαν ταχέως, για την απόπειρα ληστείας και τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σε βάρος και πάλι ηλικιωμένου, στην Κάρυστο, γιατί να μην ξανακτυπήσουν, με θύμα αυτή τη φορα την άτυχη γερόντισσα; Λες και έργο της Δικαιοσύνης είναι να βοηθά τους νέους να μη μένουν στην απόπειρα αλλά να πραγματώνουν ένα έγκλημα. Πάμε στοίχημα ότι σε πέντε έξι χρόνια θα κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι;

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα



Δεν υπάρχουν σχόλια: