13.2.13

Το δίλημμα απέναντι στη Λεβάντε...

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λεβάντε για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λήγκ. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού και η ... τύχη το έφερε να είναι στην πατρίδα του, την Ισπανία.

Ο κόουτς των ερυθρολεύκων διακρίνεται για την επιθετική του φιλοσοφία και έδωσε δείγματα γραφής στο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το περασμένο Σάββατο. Εκεί που ο Ολυμπιακός έδειξε βελτίωση στο transition game, με την μπάλα να φεύγει γρήγορα μπροστά.

Η πίεση ψηλά, με τις γραμμές να είναι κοντά, η σωστή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και η ανάπτυξη από τα πλάγια συν τις κομπίνες οδηγεί τον Ολυμπιακό να παίξει καλύτερο και πιο θεαματικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι ότι οι ερυθρόλευκοι θα βρουν μπροστά τους μία ομάδα που δεν παίρνει πρωτοβουλίες αλλά «δένει» την άμυνά της και κτυπάει στις αντεπιθέσεις ακόμη και όταν παίζει εντός έδρας. Οι Ισπανοί δεν έχουν τη ικανότητα να διαχειριστούν την κατοχή μπάλας και αυτό είναι το μειονέκτημά τους στα εντός έδρας παιχνίδια όταν καλούνται να «κάνουν παιχνίδι». Προσεκτική, αποτελεσματική και συμπαγής στο μισό γήπεδο.

Ο τρόπος ανάπτυξης της Λεβάντε χαρακτηρίζεται από αργό τέμπο, ματς κέντρου και ξαφνικά ξεπετάγματα. Δεν είναι κλασική ισπανική ομάδα με την ποιότητα, που θα σε κλείσει στα καρέ. Αγχώνει τον αντίπαλο, δίνει χώρο και κάνει τη ζημιά στην κόντρα ή από στημένο, εκεί που δεν το περιμένεις. Βέβαια, είναι στο 50-50. Αν δεχθεί γκολ δεν έχει την εμπειρία και τα αντανακλαστικά να ανταποδώσει.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα χειριστεί το παιχνίδι ο Μίτσελ. Η μία επιλογή του είναι να κτυπήσει δυνατά πιέζοντας τους Ισπανούς ψηλά και αναγκάζοντάς του σαν κάνουν το λάθος και να δεχθούν γκολ. Από την άλλη αν γίνει το λάθος και φύγουν οι Λεβαντίνοι στην αντεπίθεση τότε η ερυθρόλευκη άμυνα θα έχει προβλήματα.

Είναι ένα παιχνίδι με ..σκακιστικές απαιτήσεις και απομένει να δούμε μέσα στο γήπεδο πως θα στηθούν οι ομάδες. Σε καμία περίπτωση πάντως η Λεβάντε δεν είναι η ομάδα φόβητρο. Οι Πειραιώτες πρέπει να τη σεβαστούν ως αντίπαλο όχι όμως να τη φοβηθούν.
olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: