16.2.13

Λογοκρισία στο σπίτι του κρεμασμένου; ...



Καθώς το θέμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των βιασμών δεν έχει ξεθυμάνει, ο Σύριζα θέλει να λογοκρίνει μια χάλια σειρά - λόγω των βιασμών!

Δεν βλέπω τα Τούρκικα σήριαλ - και τα θεωρώ, εκτός των άλλων, αναχρονιστικά, συντηρητικά και σούπερ εκνευριστικά.

Αλλά το ότι ο...

ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγε στο ΕΣΡ -τον πιο αναχρονιστικό, συντηρητικό θεσμό της Ελλάδας!- για να του ζητήσει να λογοκρίνει μια σειρά μυθοπλασίας (στην οποία η πρωταγωνίστρια βιάζεται από κάποιους και ερωτεύεται κάποιον άλλον -που δεν την βίασε- λόγω προκλητικής διαφήμισής από το Μέγκα) με ξεπερνά. Μάλιστα δε μένει στη διαφήμιση, που έτσι κι αλλιώς παίχτηκε και τέλειωσε, αλλά καταγγέλει και την ίδια την προβολή της σειράς, γράφοντας "εκφράζουμε την ανησυχία και αντίρρησή μας για την προβολή και διαφήμιση τηλεοπτικής σειράς η οποία προωθεί την κουλτούρα του βιασμού."

Όχι ότι κάποια απ' αυτά που γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή που έστειλε στο ΕΣΡ δεν είναι ολόσωστα, πχ αυτά εδώ:

Η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικάσιμη. Ο βιασμός είναι κακούργημα. Τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται ειδικά σε εποχές κρίσης (βλ. σχετικές δημοσιεύσεις από Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων), επομένως είναι απαράδεκτο να προβάλλεται με αυτόν τον τρόπο το απεχθές έγκλημα του βιασμού. Είναι ακόμη νωπά τα γεγονότα στην Ινδία, αλλά και στη χώρα μας, όπως στην Ξάνθη ή άλλα περιστατικά που δημοσιεύονται δυστυχώς τακτικά.

Όλα ολόσωστα, αν και άσχετα με την ίδια τη σειρά. Τα έχουν πει όμως στην Ζωή Κωνσταντοπούλου; Την βουλευτίνα με τις δεκάδες υποθέσεις -και τον παχυλό βουλευτικό μισθό- που ακόμα και σήμερα δεν έχει παραιτηθεί από συνήγορος στη δίκη των γυναικών που (φαίνεται ότι) βιάστηκαν από τον πελάτη της;

Όλα αυτά μου ήρθαν διαβάζοντας το πικρό αλλά εύστοχο σχόλιο του/της Reductio ad absurdum που σχολίαζε την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΡ:

Να φανταστώ πως την επιστολη την έγραψε η Κωνσταντοπούλου που έχει δείξει ιδιαίτερη ευασθησία στο θέμα των βιασμών;

Ας πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -και κάθε κόμμα- για τα σωστά ιδανικά του. Ας μην εντοπίζει όμως τις αστοχίες μόνο στους ήδη εχθρούς του (βλέπε Mega Channel) και στα ανόητα σίριάλ τους.

Ας κοιτάξει λίγο και μέσα του - κι ας πάρει επιτέλους θέση για την υπόθεση της κυρίας Κωνσταντοπούλου.


Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: