1.2.13

Η ΕΕ υπέρ εταιρείας που δεν χορηγεί αντικαρκινικό φάρμακο στην Ελλάδα!...

Ο κυνισμός της ΕΕ και του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν είναι τρομακτικός.
Παραδέχονται με τον πλέον ωμό τρόπο ότι, για αυτούς είναι σημαντικότερα τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών από τις ζωές των ασθενών και δη των καρκινοπαθών!!

Αιτιολογώντας την ..
.απόφαση γερμανικής εταιρείας Merck να διακόψει τη χορήγηση του αντικαρκινικού φαρμάκου Erbitux στην Ελλάδα έκανε λόγο για ευθύνες του Δημοσίου που δεν εξόφλησε έγκαιρα τα χρέη προς τη φαρμακοβιομηχανία.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή είπε ξεδιάντροπα πως «αποφυγή της συσσώρευσης νέων οφειλών παραμένει προτεραιότητα του προγράμματος»!

Ο κ. Χουντής επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατηγόρησε τη γερμανική εταιρία ότι «αποφάσισε τη διακοπή της προμήθειας του φαρμάκου στην Ελλάδα, κι όχι και σε άλλες χώρες της ΕΕ που επίσης έχουν χρέη, επειδή είχε ήδη υποστεί «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, που είχε συμφωνήσει να λάβει από το ελληνικό Δημόσιο για την εξόφληση παλαιοτέρων οφειλών του.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν πως επιτρέπει την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα υγείας να στερείται των αναγκαίων επιχορηγήσεων για τη συνέχιση της ομαλής προμήθειας φαρμάκων για τον πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: