4.2.13

Μπούρκα και για μωρά στη Σαουδική Αραβία...



Να κυκλοφορούν με πλήρως καλυμμένο το πρόσωπο φορώντας το πέπλο, που είναι γνωστό ως μπούρκα, ζήτησε για όλα τα μωρά γένους θηλυκού ένας Σαουδάραβας κληρικός, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον..
. ισλαμικό τηλεοπτικό σταθμό al-Majd TV, ο Σέιχ Αμπντουλάχ Ντάουντ υποστήριξε ότι το πέπλο θα προστατεύει τα μωρά γένους θηλυκού.

Προσπάθησε να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του επικαλούμενος ανώνυμες αναφορές από ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον βρεφών στο βασίλειο.

Η τοποθέτησή του αυτή έγινε αφορμή για ποικίλα σχόλια στο Twitter με αρκετούς να την καταδικάζουν και να τον καλούν να λογοδοτήσει επειδή η πρότασή του σπιλώνει το Ισλάμ και παραβιάζει την ιδιωτική ζωή.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ αλ-Τζλάνα, πρώην δικαστής δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια ότι η απόφαση του Ντάουντ “σπιλώνει το Ισλάμ” και το κάνει να “μοιάζει κακό”. Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να αγνοήσει άναρχες φετβά και εξήγησε πως υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί διαμορφωμένοι από τις αρχές της χώρας για τη διαχείριση θρησκευτικών διαταγμάτων.

Επίσης περιέγραψε πόσο άσχημα νιώθει κάθε φορά που βλέπει μια οικογένεια να κάνει βόλτα με ένα παιδί καλυμμένο με πέπλο, τονίζοντας ότι αυτό είναι άδικο για τα παιδιά.

Πληροφορίες από Al Arabiya News

Δεν υπάρχουν σχόλια: