11.2.13

Γ. Βρούτσης: Τροχοπέδη για την ανάπτυξη η «αδράνεια» των νέων ...

Τροχοπέδη για την πορεία της Ελλάδας και την επιστροφή στην ανάπτυξη χαρακτήρισε την «αδράνεια» των νέων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος παρέστη στην άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης (EPSCO), που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης, επικαλούμενος...
στοιχεία πρόσφατων μελετών ευρωπαϊκού οργανισμού, τόνισε πως το κόστος παραμονής των νέων εκτός αγοράς εργασίας και εκπαίδευσης, είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από το κόστος υλοποίησης προγραμμάτων ανάσχεσης της ανεργίας των νέων και δράσεων για την ένταξή τους στην ενεργό αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η «αδράνεια» των νέων συνεπάγεται ένα υψηλότατο κόστος για την οικονομία, το οποίο ανέρχεται στο 1,21% του ΑΕΠ για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο 3,28% του ΑΕΠ (περίπου 7 δισ. ευρώ) για την Ελλάδα.

Συνεπώς, τόνισε ότι οι πόροι που δίνονται και θα δοθούν για την απασχόληση των νέων, αναμένεται να έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ανέπτυξε καταρχήν τις πρόσφατες δράσεις και παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση των νέων, οι οποίες θα ωφελήσουν άμεσα 63.000 νέους.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε με την γερμανίδα ομόλογό του υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θέτοντας το ζήτημα της λήψης εξειδικευμένων μέτρων για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας των νέων, καθώς και της αναγκαιότητα έγκρισης των προτεινόμενων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: