17.2.13

Ένας Έλληνας μεταξύ απαχθέντων στη Νιγηρία...



Επτά πολίτες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βρετανία και το Λίβανο-που εργάζονταν σε κατασκευαστική εταιρεία στη βόρεια Νιγηρία-έπεσαν θύματα απαγωγής χθες το βράδυ, όπως μεταδίδει το... Associated Press.Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την οικογένεια του απαχθέντος και παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Μπαουτσί, στην πόλη Τζαμάρε και αρχικός στόχος των ενόπλων ήταν μια φυλακή. Εφόσον δεν κατάφεραν να εισβάλλουν, οι ένοπλοι έκαψαν δύο αστυνομικά οχήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κατασκευαστική εταιρεία Setraco, όπου σκότωσαν το φύλακα και απήγαγαν έναν Έλληνα, έναν Βρετανό, έναν Ιταλό και τέσσερις Λιβανέζους, από το συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας.

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ενημέρωσε την οικογένεια του απαχθέντος και η πρεσβείας της Ελλάδας στη Νιγηρία είναι σε επαφή με τις αρχές της χώρας προκειμένου να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, είναι γνωστό ότι στο βορρά της Νιγηρίας δραστηριοποιείται από πέρυσι η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων και θεωρείται υπεύθυνη για τις δολοφονίες τουλάχιστον 729 ανθρώπων. Η απαγωγή ξένων υπηκόων για λύτρα είναι περισσότερο συνήθης πρακτική στο νότο της Νιγηρίας ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται τα περιστατικά και στο βορρά.

(Πηγή:Associated Press, AΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: