1.2.13

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τους αγρότες στο Μαξίμου...


Δύο ώρες κράτησε η σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αιτήματα των αγροτών, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις. Αυτό θα γίνει σε νέα σύσκεψη τις επόμενες ημέρες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ...
υπoυργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου παρουσίασε τα αιτήματα των αγροτών, ενώ παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το βράδυ έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Σταϊκούρα με τον Πρωθυπουργό.

«Να δούμε τι θα ανακοινωθεί και ανάλογα θα δράσουμε» είχε δηλώσει το πρωί ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος.

Στο μεταξύκ, τα μπλόκα των αγροτών ενισχύονται, χωρίς, προς το παρόν, να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία, ενώ οι θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στις Σέρρες οι αγρότες αποφάσισαν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων με ενδεχόμενη παράταξη των τρακτέρ τους στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο στην περιοχή της Μαυροθάλασσας να στηθεί και δεύτερο μπλόκο στο ήδη υπάρχον στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.

Ανάλογο είναι το κλίμα σε Εβρο και Ροδόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: