14.2.13

Όταν ο Τσίπρας ψηφίζει… πεφωτισμένη Δεξιά...



O Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τη σημερινή ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είχε δείξει να... νοσταλγεί την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη ΝΔ και του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, μιλώντας στο BBC, ο ... επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε νέο άνοιγμα στον «καραμανλισμό» και, συγκεκριμένα, στην πτέρυγα της λεγόμενης «πεφωτισμένης Δεξιάς» της ΝΔ, διαχωρίζοντας τον Κώστα Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του, αφού είχε απορρίψει διαρρήδην τη θεωρία των δύο άκρων, ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι η ίδια η ΝΔ θα απορρίψει τη στρατηγική έντασης της κυβέρνησης Σαμαρά και… έφτασε ακόμη και στη νομιμοποίηση του ΚΚΕ από τον ιδρυτή του σημερινού κυβερνώντος κόμματος.

«Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα και από την ίδια του την παράταξη (σ.σ. του Αντώνη Σαμαρά) θα βρεθούν πολιτικοί που θα του βάλουν ένα φρένο σ΄ αυτή τη στρατηγική. Γιατί ο προκάτοχός του στη Νέα Δημοκρατία ήταν γόνος μιας οικογένειας, του αείμνηστου Καραμανλή, ο οποίος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα, ήρθε για να συμφιλιώσει τις δύο αντίπαλες παρατάξεις. Δεν μπορούμε τώρα, το 2013, να γυρίσουμε στον εμφύλιο πόλεμο. Έχουμε ξεπεράσει αυτές τις λογικές και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει σ΄ αυτή την παγίδα».

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: