27.2.13

«Κάτι ψήνεται» στα… δελτία ειδήσεων...




Είτε σε επανάληψη, είτε με καινούργια επεισόδια το «Κάτι ψήνεται» του Alpha, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια είναι ένα μικρό τηλεοπτικό φαινόμενο. Κάθε μέρα αποτελεί ένα... μεγάλο, ή τεράστιο κατά περίπτωση, αγκάθι στο πλευρό των διευθυντών ειδήσεων των καναλιών, καθώς επίσης και των παρουσιαστών και των σχολιαστών. Σχεδόν κανείς όμως δεν μιλάει για αυτό. Ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι. Άλλωστε πώς μπορείς να μιλάς για κάτι που σε ανταγωνίζεται στα ίσια κάθε βράδυ στις οκτώ; Όταν προσφέρεις έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και ο τηλεθεατής σε μεγάλο βαθμό επιλέγει τηγάνια, μαγειρικές συνταγές και αδιάκριτους καλεσμένους που ανοίγουν συρτάρια και ντουλάπες;

Μετά από περίπου 40 επεισόδια και με το «Κάτι ψήνεται» απογειωμένο στις μετρήσεις τηλεθεάσεις, σε εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα, όταν ακόμη το Alter λειτουργούσε, είχε προβληθεί video με θέμα τα υψηλά νούμερα της μαγειρικής εκπομπής. Στο κείμενο του video η ερώτηση ήταν σαφής : «τι έχουν πάθει οι τηλεθεατές και αντί να παρακολουθούν δελτία ειδήσεων βλέπουν διάφορους τύπους στην τηλεόραση να μαγειρεύουν και να τραπεζώνουν ο ένας τον άλλον ;».

Το ερώτημα δεν απαντήθηκε, ούτε από τον Κώστα Χαρδαβέλλα, ούτε από τους καλεσμένους του. Απάντηση δεν δόθηκε ούτε και τα επόμενα χρόνια που συνεχίζει να προβάλλεται η εκπομπή με την ίδια επιτυχία!

Ωστόσο μια… απάντηση δόθηκε από τον Γ. Πρετεντέρη όταν πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του, «Οι δημοσιογράφοι γνώριζαν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά δεν το ομολογούσαμε»! Ο καλός δημοσιογράφος του Mega – ηθελημένα ή άθελά του, ποιος ξέρει, «απάντησε» στο ερώτημα, γιατί οι τηλεθεατές έχουν γυρίσει την πλάτη στα δελτία ειδήσεων. Γιατί οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους δημοσιογράφους.

Έτσι κι αλλιώς από νωρίς το πρωί βομβαρδίζονται μέσω των τηλεοράσεων, των ραδιοφώνων και εσχάτως του ιντερνέτ και φυσικά από τις εφημερίδες, για όλες τις σοβαρές και μη ειδήσεις. Το βράδυ, δεν έχει την επιθυμία να παρακολουθήσει την επανάληψη των ειδήσεων, σερβιρισμένες μάλιστα από ισχυρές δόσεις προσωπικών σχολίων!

Συμπέρασμα; Η μαγειρική εκπομπή του Alpha δεν αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό και ως εκ τούτου κερδίζει με άνεση το τηλεοπτικό κοινό προσφέροντας αυτό που υπόσχεται: απλή ψυχαγωγία και χαλάρωση! Στον αντίποδα, τα δελτία ειδήσεων και οι δημοσιογράφοι, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, έχουν να εκπληρώσουν μια αποστολή δέκα φορές πιο δύσκολη: την σωστή και ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη. Προς το παρόν δεν φαίνεται να κερδίζουν το στοίχημα (όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί)!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: