9.2.13

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός, σαν άλλος Μπενίνι, προσπαθεί να τα παρουσιάσει όλα ωραία...

Tον Αντώνη Σαμαρά με τον Ρομπέρτο Μπενίνι παρομοίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα» το πρωί του Σαββάτου.

«Έχετε δει την ταινία “Η Ζωή είναι ωραία”, όπου κάποιος προσπαθεί να...
τα παρουσιάσει όλα υπέροχα; Το ίδιο ακριβώς προσπαθεί να κάνει και ο πρωθυπουργός με καθημερινά τρικ τη στιγμή που ζούμε δίπλα και μέσα στα σπίτια μας μια πραγματική τραγωδία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα αποτελέσμα της Συνόδου Κορυφής ανέφερε πως «Η χώρα μας παίρνει 25% λιγότερα χρήματα από ό,τι πήρε και δεν αξιοποίησε την εξαετία 2007-2013. Αν αυτό θεωρείται επιτυχία, τότε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους».

«Πήραμε όντως περισσότερα από όσα υπολογίζαμε αλλά η ουσία είναι ότι δεν διεκδικήθηκε τίποτα από την ελληνική πλευρά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «έγινε μια ανακατανομή των πόρων με πρωταγωνίστρια την Κύπρο και η χώρα μας πήρε όσα της αναλογούν σύμφωνα με την ανακατονομή των πόρων που έγινε για τις χώρες με το χαμηλότερο εισόδημα.

Δεν διεκδικήθηκε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη χώρα μας που βρίσκεται σε Μνημόνιο. Αντιθέτως χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία παίρνουν ένα δισ. παραπάνω επειδή διαπραγματεύτηκαν για τον κόσμο της παραγωγής».

Παρόλα αυτά, όπως είπε, στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αξιοποιηθούν κατά το μέγιστο οι λιγοστοί αυτοί πόροι. «Το πρώτο που σχεδιάζουμε για να αξιοποιήσουμε αυτά τα λίγα είναι να αναπροσαρμόσουμε τον μηχανισμό αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων»...
 http://www.crimenet.gr


Συμπλήρωσε επίσης ότι «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα συμβατικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση της καταστροφής. Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να φέρουμε τα πάνω κάτω».

«Θα πρέπει να σταματήσει ο δρόμος προς την καταστροφή, θα σταματήσουμε την καταστροφή αποκαθιστώντας τις χαμηλότερες συντάξεις. Ο μόνος τρόπος να βγεις από την κρίση είναι να δώσεις χρήματα σε αυτούς που ό,τι πάρουν θα το καταναλώσουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Αντί να μετατρέπει ο Στουρνάρας τους ιδιοκτήτες σε νοικάρηδες, να φτιάξουμε επιτέλους περιουσιολόγιο για όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων καθώς και υψηλότερο αφορολόγητο, ώστε να μην “την πληρώνουν” τα χαμηλά εισοδήματα. Έχει εξαγγελθεί τόσες φορές από τις ελληνικές κυβερνήσεις και δεν έχει γίνει τίποτα».

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες των αγροτών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «δίκαια τα αιτήματά τους» και είπε πως αυτή τη φορά οι αγρότες «δεν διεκδικούν όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά. Δεν μπορούν να παράξουν και η κυβέρνηση τους δίνει ψίχουλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: