21.2.13

Κατατίθεται στη Βουλή την Πέμπτη ο νέος επενδυτικός νόμος...

Κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού πλαισίου.
Το σχέδιο νόμου, εκτός των άλλων προβλέπει φορολογικά κίνητρα και...
. ταχείες διαδικασίες για την με στόχο το επενδυτικό περιβάλλον να γίνει πιο φιλικό για τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε ότι τώρα ξεκινά η ώρα των πρωτοβουλιών και το επόμενο διάστημα θα δούμε σημαντικές πρωτοβουλίες σε επιμέρους ζητήματα, αλλά και θετικές εξελίξεις στις αποκρατικοποιήσεις και στις επενδύσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι όπου θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γαλλίας στο ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Στην κυβέρνηση προκάλεσε έντονη ικανοποίηση το γεγονός ότι το Κατάρ επέστρεψε στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, υπογράφοντας το σύμφωνο εμπιστευτικότητας με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, το κλίμα άλλαξε μετά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Κατάρ, ενώ οι Αραβες συνεχίσουν να ενδιαφέρονται και για το νησί Οξιά στο Ιόνιο...
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: