20.2.13

Γενική απεργία σήμερα...

Κλειστοί θα είναι ορισμένοι σταθμοί του μετρό...
Την πρώτη γενική 24ωρη απεργία του 2013 έχουν κηρύξει για σήμερα, Τετάρτη, τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.
«H απόκρουση των...
αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών αποτελούν το βασικό στόχο και διεκδίκηση της 24ωρης Γενικής Απεργίας», αναφέρουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. «Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για να ληφθούν επιτέλους μέτρα για την ανεργία, για να υπάρξουν δουλειές για όλους, για να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διεκδικούμε αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση τιμών, απαγόρευση απολύσεων και όχι απεργιών», προσθέτουν.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Κλειστές θα είναι σήμερα και οι λαϊκές αγορές. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχει πργραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος, στο Υπουργείο Εργασίας.

Συγκοινωνίες

Μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσουν κανονικά, λόγω της επιστράτευσης των εργαζομένων. Ωστόσο, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω της απεργίας στον προαστιακό.

Επίσης, θα κλείσουν από τις 10.00 οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο, τον Ευαγγελισμό και το Μοναστηράκι.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού.

Ενδέχεται ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: