26.2.13

Την Πέμπτη, θα δώσει ο ΟΓΑ τα αναδρομικά για τα οικογενειακά επιδόματα...


Την Πέμπτη, στις 28 Φεβρουαρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων, δηλαδή επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε...
τρίτεκνες οικογένειες και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ (ισόβιες συντάξεις) σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Τα ποσά, που θα καταβληθούν, αντιστοιχούν στα αναδρομικά που δικαιούνται ασφαλισμένοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει ήδη αίτηση στον ΟΓΑ μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων, δηλαδή έως την 1-11-2012 ή έως την 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα.
Η πληρωμή αυτή αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. έπειτα από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κ.λπ.).
Σημειώνεται πως από την 1/11/2012 καταργήθηκαν: το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα) και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.
Επίσης, από την 1-1-2013, τα οικογενειακά επιδόματα αντικαταστάθηκαν από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: