25.2.13

Κατάσχεση βιβλίου ζητά ο Στρος-Καν

Στη δικαιοσύνη στρέφεται ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν με αφορμή ένα βιβλίο της Μαρσελά Γιακούμπ, η οποία γράφει για τη σχέση που ισχυρίζεται ότι είχε μαζί του.

Ο Στρος-Καν θα ζητήσει αύριο την ...
κατάσχεση του βιβλίου με τίτλο "Η Πεντάμορφη και το Τέρας", που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Τετάρτη από τις εκδόσεις Stock, όπως κοινοποίησαν σήμερα οι δικηγόροι του, μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η Γιακούμπ δικηγόρος, δοκιμιογράφος και αρθρογράφος στη Liberation, παρότι δεν τον κατονομάζει στο βιβλίο και αναγνωρίζει ότι το βιβλίο της είναι ένα μείγμα φαντασίας και πραγματικότητας, φωταγραφίζει τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ με τον οποίο δηλώνει ότι είχε ερωτική σχέση από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2012.
Στο βιβλίο μάλιστα τον παρουσιάζει ως "μια διττή προσωπικότητα, μισός άνθρωπος, και μισός χοίρος", σημειώνοντας ότι ο όρος "χοίρος" δεν είναι κατά την άποψή της υποτιμητικός.
Η ίδια σε συνέντευξή της στο Nouvel Observateur επιβεβαιώνει ότι αναφέρεται στον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αναμένεται να στραφεί και κατά του περιοδικού ζητώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ και τη δημοσίευση νομικού κειμένου που θα καλύπτει όλη την πρώτη σελίδα του περιοδικού, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.
Όσο για την Γιακούμπ, την οποία για "παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής", αναμένεται να ζητήσει να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ, ενώ θα ζητήσει την εισαγωγή ενός ένθετου σε κάθε αντίγραφο του βιβλίου, και "επικουρικώς", την κατάσχεση του βιβλίου.
Ο Στρος-Καν, κατά τις δηλώσεις των δικηγόρων του, αναμένεται να ζητήσει αποζημίωση του ίδιου ύψους και από τον εκδοτικό οίκο.
Να σημειωθεί πάντως πως στη Γαλλία απόφαση της δικαιοσύνης για κατάσχεση ενός βιβλίου είναι πολύ σπάνια.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: