19.2.13

Νέος κύκλος νομιμοποίησης αυθαιρέτων...


Έτοιμα είναι άλλα δύο σχέδια νόμου με τα οποία ρυθμίζονται κρίσιμες εκκρεμότητες αναφορικά με τα αυθαίρετα κτίσματα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος , πρόθεση της κυβέρνησης είναι να...
νομιμοποιηθούν οι μηχανισμοί τακτοποίησης των αυθαιρέτων, που παραμένουν, προς ώρας «στον αέρα», εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον κέρδη για το ελληνικό δημόσιο, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.

Κι όλα αυτά, υπό τις ευλογίες της τρόικας, η οποία, επ' αυτού του θέματος, εμφανίζεται εξαιρετικά πραγματίστρια. Η άποψη της είναι πως «από τη στιγμή που τα αυθαίρετα στην Ελλάδα είναι μια ζοφερή πραγματικότητα, το κράτος δεν έχει παρά να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, προς όφελος του».

Ευνοημένα από τη νέα ρύθμιση, θα είναι κυρίως εκείνα τα ακίνητα, τα οποία δεν έχουν εξόφθαλμες αυθαιρεσίες, αλλά έχουν άδεια. Όπερ σημαίνει ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με το μικρότερο δυνατό κόστος, τις παρανομίες που έχουν κάνει. Παράλληλα, θα μπορεί να νομιμοποιηθεί και ένας μεγάλος αριθμός ανομιών, όπως, για παράδειγμα, οι κλεισμένοι ημι-υπαίθριοι, οι αυθαίρετες περιφράξεις και μια σειρά από άλλες παρανομίες, που «δεν βγάζουν μάτι».
Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: